Ha a fizetéseket nézzük, akkor a válasz egyértelműen igen, hiszen külföldön – a mi esetünkben Ausztriában és Németországban – a havi keresetek jóval a magyar átlag felett vannak. Nálunk a dolgozók már kezdő jövedelemként is nettó 350-450.000 Ft-ot visznek haza. (Ami az évek során természetesen folyamatosan csak nőni fog.) Nem kell bizonygatnunk, hogy Magyarországon keveseknek adatik meg, hogy segédmunkásként vagy betanított munkásként ennyit keressenek.

Sőt.

Megdöbbentő számok

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2015-ben a budapesti átlagkereset nettó 208 000 Ft volt, míg ez az ország keleti felében, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében csak 112 000 Ft. Aki a keleti megyékben lakik, az tudja, hogy már az is szerencsésnek számít, aki talál munkát és hó végén rendesen ki is fizetik.

Annak, aki nem elégszik meg a hazai átlagkeresettel, vagy nem törődik bele, hogy nem kap rendes állást, az egyik lehetősége, hogy külföldön vállal munkát.

Szintén a KSH adatai szerint 2015-ben 33 000 ember ment tartósan külföldre dolgozni. Ez 2010-ben egyébként még csak 5000 volt, tehát az elmúlt 6 évben ugrásszerű növekedés volt tapasztalható.

De nem mindenki szeretne kiköltözni, kivándorolni. Ez esetben 2 lehetőség közül lehet választani:

  • jelentkezik egy munkaerő-kölcsönző vállalkozáshoz
  • jelentkezik hozzánk, vagy egy hozzánk hasonló, megbízható vállalathoz

Megéri külföldön dolgozni?

Melyik a jobb döntés?

Ez attól függ, hogy ki milyen időtávban gondolkodik. Hogy csak ki akarja próbálni magát külföldön, vagy már meghozta a döntést, hogy hosszabb távon, akár évekig is az otthonától távol keresse meg azt a pénzt, amire otthon nem volna lehetősége.

Munkaerő-kölcsönzés

A munkaerő-kölcsönző cégek mindig 1-1 projektre vesznek fel embereket és kölcsönzik ki őket. Ezek a projektek egyszer véget érnek. Ekkor vagy talál a kölcsönző cég másik lehetőséget a munkavállalónak, vagy várni kell. Ez tehát nem egy folyamatos, kiszámítható bevételt jelent. Ráadásul azt sem hallgathatjuk el, hogy sajnos sok a megbízhatatlan, törvénytelenül működő cég is. A sajtóban rendre felröppennek a hírek olyan cégekről, akik nem fizetik be a járulékokat, átverik az embereket, lelépnek a pénzzel, nagyobb köztartozást halmoznak fel és ezért eljárás indul ellenük.

Munkavállalás

A munkavállalás szerintünk biztonságosabb megoldás, mivel a munkavállaló közvetlenül az őt alkalmazó céggel kerül kapcsolatba. Sokkal jobban rálát arra, hogy mi történik vele.

Maga a munkaerőkiválasztás egy hosszú és költséges folyamat, ezért a munkaadó cégek érdekeltek abban, hogy olyan kollégákat hallgassanak meg és vegyenek fel, akikről meg vannak győződve, hogy be fognak válni és hosszú távon a cégnél fognak dolgozni. A felvett munkatársakat viszont megbecsülik, olyan juttatásokban is részesítik őket, ami miatt érdemes náluk dolgozni.  

Hogyan zajlik a felvétel nálunk?

Azt tudni kell, a munkaerő kiválasztása egy hosszú folyamat. Naponta több tucat önéletrajzot kapunk, nézünk át és próbáljuk elemezni az olvasottak alapján, hogy alkalmas lehet-e a jelentkező az általunk kínált nehéz munkára. Lehet, hogy időnként szigorúak vagyunk, de nem csak a mi érdekünket nézzük: azt is figyelembe vesszük, hogy az eddigi tapasztalataink alapján a jelentkező bírni fogja-e a munkát, a távollétet. A kiválasztási szempontokról nem árulhatunk el részleteket, ez már cégtitok, hiszen sikereink záloga az a szuper csapat, akik Ausztriában és Németországban dolgoznak, és ez a siker a munkaerő kiválasztásánál kezdődik.

Hogyan zajlik a munka nálunk?

Azokat a kollégákkal, akik felvételt nyertek, mi állandó alkalmazásba vesszük és bejelentjük magyarországi munkahelyre, külföldre pedig kiküldetésbe mennek dolgozni. Így a folyamatos magyarországi jogviszony is fennáll – ami a TB-jogosultság szempontjából nagyon fontos.

A munkavégzés ausztriai és németországi telephelyeinken történik.

Mára külföldi telephelyeinken közel 160 dolgozót foglalkoztatunk.

Megbízható teljesítményünknek köszönhetően folyamatosan kapjuk a megrendeléseket, folyamatosan veszünk részt nagy beruházások acélszerkezeteinek létrehozásában (nézze meg referenciáinkat itt) és így munkatársainknak folyamatos munkát tudunk biztosítani. Akár német nyelvtudás nélkül is, mert a telepvezetőink magyarok, akik tudnak németül és így tudnak segíteni, ha kell.

Megéri külföldön dolgozni?

Milyen további juttatásokat adunk?

A jó kereseti lehetőség mellett igyekszünk megkönnyíteni kollégáink életét, hogy a munkára és az otthon töltött időre is tudjanak koncentrálni.

Egyedülálló módon a mi dolgozóink 3-4 hét munkát követően 1 teljes hétre hazautazhatnak. Aki dolgozott már külföldön, az tudja, az ilyen nagylelkű ajánlat olyan ritka, mint a fehér holló!

Ehhez persze dolgozni kell előtte, hogy a vállalt munkákkal elkészüljünk, de a világ ilyen, amit megrendeltek, azt teljesíteni kell, különben nincsen újabb megrendelés.

A szálláskereséssel sem kell munkatársainknak foglalkozniuk: mi a dolgozóink számára ingyenesen biztosítjuk ezeket! Amennyiben a szállás és a munkahely között nagyobb a távolság, még a bejutásról, vagy annak költségéről is mi gondoskodunk.

Egyedül nekivágni az ismeretlennek?

Vannak akik azon a véleményen vannak, hogy egyénileg elhelyezkedve még ennél is jobb fizetést lehet elérni. Nem vitatjuk, ez könnyen elképzelhető. De gondolja végig! Ha egyedül vág neki a munkavállalásnak, akkor mindent egyedül kell elintéznie és biztos nyelvtudással kell rendelkeznie. No meg 6. érzékkel, hogy el tudja kerülni a csalókat és megússza átverés nélkül. És ha talált munkát, akkor találnia kell szállást is, sőt, azt le kell foglalnia és le kell tennie a több havi kauciót! Németországban nem ritka, hogy féléves kauciót kérnek a tulajdonosok a lakásért – ami így összesen akár több ezer euró is lehet, ráadásul a szállásnak folyamatosan van fenntartási költsége, amelyet viselni kell. A szállásról a bejárást is meg kell oldani, vagyis bérletet kell vennie, vagy eleve autóval kimennie. Ezt is bele kell kalkulálni a fizetésbe. Tehát kockázatos és jelentős, akár nagyobb kezdőtőkével kell rendelkezni.

Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik utat választja. Marad vagy megy külföldre dolgozni? Munkaerő-kölcsönző céggel, egyedül kiszolgáltatva indul el, vagy egy céget választ, ahová elmegy alkalmazásba.

Ha ez utóbbi a szimpatikusabb Önnek, nézze meg, milyen állásokat tudunk kínálni Önnek, és ha érdekesnek találja, várjuk önéletrajzát!