József betonacél-feldolgozó munkásként dolgozik immár harmadik éve a Technomatic Kft. alkalmazásában. Mindezt teszi a cég egyik ausztriai telephelyén – ahová német nyelvtudás nélkül érkezett, és már az első pillanattól kezdve a korábbi magyarországi fizetésének háromszorosát kapta kézhez minden hónapban.

Az alábbiakban az ő személyes véleményét tesszük közzé, amely nagyon is tanulságos. Sokan jártak és járnak hasonló „cipőben” a külföldi munkavállalással kapcsolatban, ezért különösen érdemes elolvasni egy valódi tapasztalatokkal rendelkező dolgozó álláspontját. Akár Ön gondolkozik éppen erősen azon, hogy külföldön vállaljon munkát a hazainál akár 3-szor vagy 4-szer jobb fizetésért, akár valamelyik ismerősén vagy rokonán szeretne segíteni azzal, hogy a figyelmébe ajánlja:

„Három éve dolgozom a Technomatic külföldi telephelyén, úgyhogy azt hiszem, most már érdemben tudom véleményezni az itt tapasztaltakat. Mindenekelőtt, én eleve olyan külföldi munkát kerestem, amely mindig pontosan és jól fizet, ezért nem is kérdés, hogy ezt a céget érdemes volt választani.

Fontos tudni azonban, hogy esetenként nem mindenki bírja az itt elvárt komoly fizikai megterhelést. Ennél a cégnél valóban emberes munka zajlik: acéldrótokat, sodronyokat és lemezeket emelünk, hajlítunk, pakolászunk és még sorolhatnám. Éppen ezért, nem mindegy, hogy ki milyen fizikummal és erőnléttel rendelkezik, ahogyan az sem, hogy ki meddig képes legényként állni a gáton. Tehát, itt kifejezetten előnyt jelent, ha valaki már dolgozott hasonló fizikai teherbírást megkövetelő szakmában.

De, hogy ne csak a nehéz oldalát említsem a dolognak: ezzel párhuzamosan rengeteg olyan előnyt is élvezhetünk a Technomaticnál, amelyekhez hasonlókkal nem nagyon találkozhat senki egy másik munkahelyen.

Az egyik legjobb dolog például az, hogy havonta egyszer egy kerek hétre hazautazhatunk a családunkhoz. Ez, mondanom sem kell, szuper lehetőség, ráadásul még olyan kollégák is vannak, akiknek az egész családja el tudott helyezkedni egy közeli városban, így ők egy teljes hetet szabadságolhatnak közösen. De ugyanígy jó például az is, hogy az internetkapcsolatnak köszönhetően, napi szinten tudok beszélni a gyerekeimmel és a feleségemmel, szóval semmi fontosról nem maradok le.

Az itteni kollégákkal mind magyarul beszélhetek, sőt, az elmúlt évek alatt nagyon sok jó barátra tehettem szert. Tehát, függetlenül attól, hogy itt valóban kemény fizikai munkáról van szó, kicsit sem bántam meg, hogy a Technomaticot választottam. Állíthatom, bármikor újra belevágnék, illetve most is szívesen ajánlom minden munkát kereső és megfelelő állóképességgel rendelkező ismerősömnek ezt a lehetőséget.

Szóval, ha valaki egy valóban biztos és stabil munkahelyet keres, és nem zárkózik el a fizikai munka kihívásaitól, akkor mindenképp csak ajánlani tudom, hogy ő is a csapat része legyen.”

 

Amennyiben Ön is érdeklődik egy jól fizető, és stabil, megbízható, külföldi munkalehetőség iránt, itt tud jelentkezni személyes interjúra!