Történetünk főhőse Kiss Gábor (a családnevét kérésére megváltoztattuk), akit minden ismerőse a faluban és a munkahelyen is nemes egyszerűséggel csak Gabesznek szólít, egy átlagos és hétköznapi ember, olyan problémákkal és történetekkel, amelyek nagyon sok emberre igazak ebben az országban.

Gabesz egy családos (otthon 2 kisfia és felesége várja), felelősségteljes és tenni akaró személy, aki végzettsége szerint géplakatos, és egy ideje már külföldön, egész pontosan Németországban dolgozik.

“A külföldi munkavállalás azután a sok-sok évi hazai nyüglődés után számunkra egy igazi NAGY lehetőség volt. Olyan előnyöket és lehetőségeket kaptam én és kapott így a családom, amelyeket idehaza hosszú évek után sem élvezhettünk volna.” – mondja Gabesz, majd hozzáteszi: “Itthon volt több munkahelyem is, de volt, amelyik csődbe ment, egy másiknál a tulaj lelépett a dolgozók összes pénzével, a harmadik meg hol fizetett, hol nem… és ebből már nagyon elegem lett. Az egyik cimborámtól hallottam a Technomatic Kft.-ről, és az ő bíztatására vettem fel a céggel a kapcsolatot: megkerestem a weboldalukat és elküldtem az önéletrajzomat számukra.

Már az első beszélgetésünk során kiderült, hogy nem egyszerű feladatra vállalkozom, de végre van remény arra, hogy kikerüljünk a kilátástalan hazai helyzetünkből. Ma már elmondhatom, hogy megtaláltam a helyemet! A Technomatic ugyanis olyan feltételekkel kínált állandó és stabil munkahelyet nekem, amely a család, illetve a jövőbeli terveim szempontjából is megfelelt. Az első kiutazáshoz is rengeteg segítséget kaptam, és további előny, hogy nem nekem kellett az idegen országban idegen nyelven szállás után rohangálnom, hanem azt is biztosította a cég a számomra.”

Kiss Gábor tehát örömmel és bizakodva vágott bele a külhoni munkába, rövid időn belül beilleszkedett új munkahelyén. Története nem egyedi. Munkatársaink többsége hasonló háttérrel érkezik hozzánk.

És mi a helyzet a családdal?

„A Technomatic lehetőséget ad arra, hogy 3-4 hetes munkarendszer után, minden hónapban egy teljes hetet itthon tölthessek a családommal. Mondani se kell, ez nagyon nagy előny, mert stabilitást és biztonságot ad. Így nem esek ki a családom életéből sem, látom a fiaimat felnőni, nem úgy, mint azok, akik csak évente vagy félévente jönnek haza, illetve a stabil anyagi hátteret is biztosítani tudom számukra. Ráadásul az utazás csupán hat órát vesz igénybe, és annyiból meg mázlista vagyok, hogy a szomszéd településen lakik az egyik kollégám, így felezni tudjuk a költségeket is. És persze itthon is össze tudunk jönni egy közös horgászásra.”

Mindamellett persze, hogy Gabesz elsősorban a családja érdekeit nézte akkor, amikor a németországi munkavállalást választotta, de számára az is nagyon fontos szempont, hogy megbecsülve érezheti magát az új munkahelyén. Elmondása szerint, külön öröm élvezni azokat a körülményeket, amelyeket a Technomatic biztosít:

“Tudom, hogy furcsán hangzik, hogy egy ilyen kemény munkahelyet, meg a nehéz fizikai munkát is lehet szeretni, de azok után, amin korábban átmentem mind munkakeresés, mind munkavégzés közben, átértékeltem sok mindent magamban. Például az, hogy itt nem vernek át, nem hitegetnek, nem hazudoznak, hanem minden hónapban pontosan megérkezik a fizetés a számlára, amit haza tudok utalni. Erre lehet építeni, ezzel nyugodtan tudok tervezni. Nekem elhihetik, láttam már nagyszájú embereket csúnyán felsülni… ez meg itt egy biztos munkahely és pont háromszor annyit keresek, mint azelőtt. ”

Amennyiben Ön is érdeklődik egy jól fizető, és stabil, megbízható, külföldi munkalehetőség iránt, itt tud jelentkezni személyes interjúra!