A Technomatic Kft-nél dolgozó munkatársak 11 különböző külföldi telephelyen vannak elhelyezve, és ennek a nagyobbik része Németországban (főként Bajorország, Baden- Württemberg és Türingia tartományokban). Nálunk nyelvtudás nélkül is kiválóan lehet dolgozni, hiszen magyarul és németül beszélő, magyar anyanyelvű vezetők irányítása alatt zajlik a munka. Viszont az természetes, hogy kint kapcsolatba kerülnek munkatársaink a német emberekkel. Érdemes hát egy kicsit áttekinteni, hogy milyenek is ők valójában. Ha itt akar munkát vállalni, akkor most fel tud rájuk készülni.

Ha Bajorország neve kerül szóba, az első dolog, ami mindenkinek be fog ugrani: a SÖR. Bizony, a bajorok nem utasítják vissza a jó söröket, erről az Oktoberfest is tanúskodhat. Németországban közel 1300 sörgyár működik, a bajorok pedig a helyi sörökre a legbüszkébbek, ezeket (pl. Spaten, Paulaner, Erdinger, Franziskaner, Hofbrau,…) fogyasztják leginkább.

És milyenek a németek az üzletben?

Sokan azt is tudják, hogy a németek az üzleti életben igen egyenesek, nem szeretik a mellébeszélést. Mivel határozott elképzelésük van a dolgokról, aki nincs hozzászokva a direkt beszédstílushoz, akár keménynek is tekintheti ezt elsőre. A barátságkötés is kicsit lassabban alakul ki náluk, hiszen alapvetően tartózkodóak, viszont ha feloldódnak, abból hosszantartó szoros kapcsolatok szoktak kialakulni. Ilyen szempontból nézve ők a “lassan, de biztosan” típusok. Általában mindig korrektek, udvariasak. Amit még sokan tudnak, hogy hihetetlenül tisztaságszeretőek. Az energiával, a vízzel többnyire spórolósak és igen komolyan veszik a szelektív hulladékgyűjtést is – mondhatjuk, hogy náluk alapkövetelmény, hogy az üveget az üveghez, a műanyagot a műanyaghoz, a papírt a papírhoz, stb… ehhez muszáj alkalmazkodni, ha nem akarunk botrányt okozni.

A németek szeretik az idejüket okosan beosztani, így nem pazarolják azt üres szócséplésre, a pletykálkodás pedig szinte teljesen ismeretlen. Ha akarnak valamit, egyenesen kimondják, ha nem, inkább csöndben maradnak. Annyi előnye ennek mindenképp van, hogy velük aztán nem kell hosszú perceket beszélgetni az időjárásról.

Mindent profin kezelnek…

Németországban kötelező az egészségügyi és autóbiztosítás fizetése, és az élet más területein is szeretik magukat jogilag is bevédni. Teljesen megszokott, hogy mindenkinek személyi biztosítási tanácsadója van. A kisállatokat, a háztartást, a biciklijüket, és persze a házukat, de szinte mindent, amit a hatályban lévő szabályok szerint csak lehet, szeretnek profi kezekre bízni.

A németek pontosak, tartják a határidőket, céltudatosak, jól szervezettek, illetve szeretik a szabályokat. Nem csoda, ha annyian mondják azt, hogy dübörög a német gazdaság. Ilyen felfogással nem nehéz, hiszen az emberek korrektül viselkednek a legtöbb üzleti szituációban, és nem viszik bele a saját érzelmeiket. A magyarokkal szemben kifejezetten barátságosak.

A munkán kívül természetesen szórakozni is szívesen eljárnak, ezt mi itthonról főleg a futballmeccseken láthatjuk, amelyekre a híres német sörök mellett a jó fűszeres sült kolbászokkal “melegítenek be”.

Amennyiben Ön is érdeklődik egy jól fizető, és stabil, megbízható, külföldi munkalehetőség iránt, itt tud jelentkezni személyes interjúra!