Kitartó és jó minőségű munkánknak köszönhetően folyamatosan nyerjük el az újabb és újabb megbízásokat, ezért folyamatosan bővülünk, amihez új kollégákra van szükségünk. Ezért is hirdetünk folyamatosan, mert a jó kollégákat nem egyszerű megtalálni.

Hogy mit kínálunk, milyen munkavégzés van nálunk, azt nem titkoljuk, bemutattuk korábbi cikkeinkben is, és minden személyes állásinterjún is elmondjuk a jelentkezőknek.

Mert nem szeretnénk, ha kiutazás után csalódnának. Nem jó ez nekünk sem, hiszen egy elégedetlen munkatárs hozzáállása a munkához megváltozik és előbb vagy utóbb más lehetőség után néz, és mi kezdhetünk újra munkatársakat keresni a helyére. Ezért is vagyunk szigorúak a felvételnél, de ez nem csak a mi, hanem mindannyiunk érdeke.

Jelentkezési és elbírálási folyamat

Bár korábban már leírtuk, de fontos, ezért megismételjük, milyen is a jelentkezés folyamata, mi történik az után, hogy Ön elküldte az önéletrajzát hozzánk.

Önéletrajzok feldolgozása, elemzése

Naponta több tucat, havonta többszáz önéletrajzot kapunk Önöktől. Van, amelyik könnyen értelmezhető, átlátható, és sajnos nagyon sok olyan önéletrajzot is kapunk, amiből nem tudjuk eldönteni, hogy a jelentkező alkalmas-e a munkára, megtaláltuk-e benne azt, akivel évekig jól együtt tudunk dolgozni. Ez nem feltétlen a jelentkezők hibája, sajnos nem tanították meg, miként kell egy önéletrajzot jól megírni, mit emeljünk ki benne, ami alapján nagyobbak az esélyek, hogy fel is vegyenek minket.

Személyes interjú egyeztetése

Az önéletrajzok alapján döntjük el, kivel vesszük fel a kapcsolatot, hogy személyesen is megismerjük, beszélgessünk együtt a közös munkáról. Érdekes, hogy itt is rendszeresen futunk bele abba a problémába, hogy az önéletrajzban megadott telefonszámot hiába hívjuk többször is, nem veszik fel és később sem hívnak minket vissza. Olyan mennyiségű önéletrajznál, amivel mi dolgozunk, nem tudjuk megtenni, hogy folyamatosan hívjuk a jelentkezőt, hátha egyszer felveszi. Nekünk haladni kell az önéletrajzok elbírálásával, nem tehetjük meg, hogy másokat azért nem hallgatunk meg, mert van, aki nem veszi fel a telefont. Kérjük tehát, hogy figyeljék a telefonjukat és figyeljék azt az e-mail címet, amit a jelentkezésnél megadtak, mert mi mindenkit értesítünk – azt is akit pozitívan bíráltunk el, és azt is, akit végül nem hívunk be interjúra.

Személyes interjú

Azokkal, akikkel sikerül telefonon egyeztetnünk, egy személyes találkozót beszélünk meg budapesti irodánkban. A személyes interjúval kapcsolatban már írtunk jó tanácsainkról, érdemes elolvasnia, ha még nem találkozott vele és személyes interjú előtt áll.

Elbírálás

A személyes interjút követően döntjük el, hogy kit gondolunk alkalmasnak a munkára és kit nem. A legtöbbször nem szakmai szempontok állnak a döntés mögött, (hiszen betanított munkáról van szó) hanem a jelentkező beállítottságát, alap emberi tulajdonságait vizsgáljuk. És itt ne arra gondoljon, hogy arról döntünk, hogy rossz vagy jó ember a jelentkező, hanem arról, hogy jól fogja-e magát érezni külföldön, bírja-e a távollétet a családjától, alkalmas-e hosszú távon a nehéz fizikai munkára. Sok esetben tulajdonképpen  a jelentkezőt „védjük meg” a csalódástól.

Kiutazás

Ha mind a ketten, a jelentkező és mi is úgy látjuk, hogy együtt tudunk és akarunk dolgozni, akkor az események felgyorsulnak: megbeszéljük a kiutazás időpontját, hogy milyen papírokat kérünk és kezdődhet a közös munka. Korábban erről is részletesen írtunk.

És most lássuk, milyen egy jó önéletrajz

Mostani cikkünk elsődleges célja, hogy végig vegyük, milyen egy jó önéletrajz, milyen adatokat várunk, hogy leírjanak a jelentkezők.

Kezdjük hát, sorjában:

Fénykép

Nagyon fontos, talán a legfontosabb egy önéletrajzban, hogy milyen a fénykép. Érdemes vele foglalkoznia Önnek is.

 • Javasoljuk, hogy ha fodrászhoz nem is megy egy fénykép miatt, – bár ha sok helyre adja be önéletrajzát, mi megtennénk az Ön helyében, megéri ez a kis befektetés – akkor is ápolt, megmosott, fésült frizurával álljon a kamera elé.
 • Borotválkozzon meg, ne legyen borostás.
 • Lehetőleg akkor készítsék a fényképet, amikor kipihent, ne pedig egy átdolgozott éjszaka után.
 • A fényképen csak Ön legyen, jól felismerhetően (nagyon negatív benyomást kelt egy jelentkezőről, ha olyan képet küld, amin kutya, barátnő, cimbora vagy egy egész focicsapat is szerepel)
 • Vegyen fel inget: sokat számít, ha a sok önéletrajzhoz csatolt pólós fénykép között látunk olyat is, ahol a jelentkező inget hord, plusz pontot jelenhet.
 • Kérjen meg valakit a családból, hogy fényképezze le. Most már a mobiltelefonok többsége alkalmas jó minőségű fényképek elkészítésére, nem feltétlen szükséges fényképezőgép, vagy fotós ehhez.
 • A fényképet lehetőleg fehér vagy egyszínű világos háttér előtt készítsük el. Erre a legalkalmasabb a ház külső fala. Beltéren, lakásban, házon belül nem készíthető jó minőségű kép, mindenképpen nappal, kint, a természetes fényben érdemes elkészítenie a képet. Lehetőleg ne a nappal szembe álljon, azaz miközben fotózzák, ne süssön Önre a nap. Nagyon erős a nap fénye, Ön hunyorogni fog, az Ön mögött lévő árnyék pedig előnytelen lesz.

Személyes adatok

Adja meg pontosan személyes adatait! A személyes találkozáskor úgy is kiderül, ki hány éves, és hol született. Tehát pontosan adja meg:

 • nevét
 • születési helyét
 • születési dátumát (év, hónap, nap)
 • lakcímét

Elérhetőségek

Ha szeretné, hogy vissza tudjunk jelezni Önnek, pontosan adja meg

 • telefonszámát
 • e-mail címét

Megértjük, hogy ha Ön nem egész nap elérhető – ezért kérjük, adja meg azt az időszakot, amikor a legnagyobb biztonsággal fel tudja venni a telefonját 8 és 17 óra között!

Végzettség, iskolák

Sokakat a betanított munka lehetősége érdekel, amihez nem szükséges végzettség, de mi szeretnénk pontosan látni, hogy a jelentkező mit tanult, milyen lehetőségeket tudunk felkínálni a számára.

Munkahelyek

Egy jó munkahelyen meg lehet tanulni mindazt a gyakorlatban, amit az iskola az elméletben tanít. Ezért fontos, hogy fel tudja sorolni legalább az előző 3 munkahelyét, és hogy ott milyen beosztásban dolgozott, milyen munkát végzett.

Ennyi, végeztünk is a felsorolással. Ha mindezeket az adatokat a leírtaknak megfelelően küldi el számunkra, jelentősen nőnek az esélyei, hogy pozitívan bíráljuk el jelentkezését, és mi is gyorsabban tudjuk majd feldolgozni jelentkezését, így ha megfelelünk egymásnak, gyorsabban tudja elkezdeni a munkát nálunk.

Segítségképpen felajánlunk egy önéletrajz mintát. Töltse le, töltse ki saját adataival és ezt küldje vissza számunkra a lenti linken. Fontos, hogy miután kitöltötte, mentse el úgy, hogy az önéletrajz az ön neve legyen, így a későbbiekben mi is könnyen tudjuk azonosítani.

 

Az aktuális munkalehetőségeket itt tudja megtekinteni >