Aki idegen országban vállal munkát, az leginkább a magasabb fizetésért teszi ezt. Valóban tény, hogy Németországban vagy Ausztriában a magyarországi fizetések többszöröséért lehet dolgozni – még akár szakképesítés vagy nyelvtudás nélkül is. Ugyanakkor azt is tudja mindenki, hogy tele van a sajtó a külföldi munka buktatóival, átvert magyarok riasztó történeteivel, akik nyelvtudás és ismeretség, vagy épp megfelelő anyagi tartalékok hiányában végül nemhogy nem jutottak el az ígéret földjére, de még azt is elvesztették, amijük volt.

Hogyan menjünk biztosra?

Korábbi cikkünket elolvasva, kiderül, hogyan tudja elkerülni a csalókat! A legfontosabb jótanácsunk: mindenképpen egy nagy múltú, sokéves vagy akár több évtizedes tapasztalattal és helyismerettel rendelkező, stabil megbízásokkal és komoly referenciákkal rendelkező, ismert céghez szegődjünk. A Technomatic Kft olyan, európai szinten is kimagasló minőségű projektekben vett részt mint pl. a bécsi főpályaudvar, a stuttgarti Porsche-gyár bővítése, az Európai Központi Bank frankfurti központja, vagy épp a nagy hírű német autóklub, az ADAC müncheni székházának építése. Ilyen céggel érdemes szóba állni!

Megbízható juttatások külföldön is - Technomatic

Ezenkívül amire még mindenképpen figyelni kell:

  • kössön munkaszerződést, még a kiutazás előtt,
  • senkinek ne fizessen előre pénzt,
  • ragaszkodjon hozzá, hogy legyen baleset biztosítása,
  • érdeklődjön a további juttatásokról!

Nézze meg az alábbi videóf ilmet, amelyből kiderül, hogy a Technomatic Kft dolgozói a havi 350 – 450 000 Ft nettó keresetükön felül, milyen további – nem pénzbeli – juttatásokban részesülnek:

Cégünk, ahogy a videóban is elhangzik, nem csak fizetést ad időre (a visszajelzések alapján sokan kiegyeznének már ezzel is), hanem minden olyan feltételt biztosít, amely egy átlag külföldi munkavállalónak nem áll rendelkezésre.

  • Igényes, jól felszerelt, tiszta szállás INGYENESEN!
  • Magyar TV csatornák,
  • Munkába való eljutás költségei, amennyiben nagyobb a távolság a külföldi szállás és az üzem között,
  • Munkaruházat és védőfelszerelés,
  • 3-4 hét után 1 teljes hét szabadság,
  • Érvényes magyarországi társadalombiztosítás, baleset biztosítás.

Hogyan lesz nyugdíja, táppénze?

Miután sikeresen beilleszkedett, megszokta a munkavégzést, a kollégákat, joggal vetődik fel a kérdés, vajon jogosult lesz-e nyugdíjra, táppénzre? A törvények szerint az a magyar munkavállaló, aki az EU egy másik tagállamában vállal munkát, nem kerülhet hátrányosabb helyzetbe, mintha Magyarországon dolgozna. Megilletik például az egészségügyi ellátások, a nyugdíj és nem utolsó sorban a munkanélküli ellátás is, azaz a külföldön végzett munka is beleszámít a magyar nyugdíjba.

Megbízható juttatások külföldön is - Technomatic

Hát az adó mit visz el?

A külföldön dolgozó magánszemélyeknek különösen akkor kell körültekintően eljárniuk, amennyiben adójogi illetőségük továbbra is magyar maradt. Ilyenkor minden egyes bevételük, jövedelmük esetében meg kell vizsgálni, hogy a munkavégzés országa és Magyarország között kötött egyezmény alapján, melyik ország jogosult az adóztatásra. Nem kell tehát kétszer adóznunk, ez biztos.

Ha körültekintően választ megbízható, patinás vállalatot, megtapasztalhatja milyen érzés az, amikor az ember visszakapja az élethez való méltóságát azzal, hogy meg tud élni a fizetéséből, pár hónap után a fizetéséből vásárolt autóval tudja meglátogatni szeretteit.

Aktuális állásajánlatainkat megtekintheti itt >