Számos pozitív visszajelzést kaptunk az előző blogbejegyzésünkre, amelyben bemutattuk, hogy miként zajlik németországi és ausztriai telephelyeinken a betonacél méretre vágása és hajlítása. Most áttérünk a másik fő tevékenyégünk, a hegesztés bemutatására.

Nézzük, hogyan készülnek Európa legnagyobb építkezési projektjeihez a különféle betonacél-oszlopok és tartószerkezetek!

Sokan azt hiszik, hogy a hatalmas toronyházak, irodaépületek, bevásárlóközpontok, vagy hidak stabilitását biztosító alapokhoz az építkezés helyén készítik az acélelemeket. Pedig ez az esetek nagy részében nem így van. A betonacél-cölöpök és tartószerkezetek gyártása fedett gyártócsarnokokban történik, mégpedig külön erre a célra fejlesztett gépek segítségével, és az építkezésekre kamionokkal szállítják el a nálunk készült acélelemeket.

Ehhez a tevékenységhez CO2 hegesztői tapasztalat és alapos gyakorlat feltétlenül szükséges – maga a minősítés minket különösebben nem érdekel, hiszen a német megbízóink sem a papírra kíváncsiak, hanem a munka minőségére.

Technomatic, gépek, emberek

Az oszlopgyártó gép folyamatosan forogva tekercseli fel a vékonyabb átmérőjű betonacélt a befűzött rudak köré. Hegesztőink pedig precízen rögzítik azt.

Technomatic, gépek, emberek

Egy ugyanilyen gép egy kicsit messzebbről. Látható, hogy mekkora oszlopok készülnek nálunk.

A gép kezelése nem ördöngösség, bárki könnyedén el tudja sajátítani, aki az alapvető hegesztési ismereteknek birtokában van. A betonacél-szálakat a gépbe megfelelő osztással befűzzük és rögzítjük. A vékonyabb átmérőjű betonacélt spirál formájában tekeri fel a gép, munkatársaink pedig hegesztéssel rögzítik azt a betonacél-szálakra. A félkész terméket a gépről daruval kiemeljük, majd az egyéb szükséges alkatrészeket pl. betonacél távtartókat, laposvas-talpakat ráhegesztjük és már készen is van az oszlop.

A hegesztőinktől nem kérünk papírt a felvételhez, de a precíz és pontos, minőségi munka alapkövetelmény – ezt minden dolgozónk tudja jól, ezért is keresik meg a korábbi magyarországi fizetésük többszörösét is.

A hegesztőinktől nem kérünk papírt a felvételhez, de a precíz és pontos, minőségi munka alapkövetelmény – ezt minden dolgozónk tudja jól, ezért is keresik meg a korábbi magyarországi fizetésük többszörösét is.

Speciális esetekben egyéb biztonsági elemek, megerősítések is kerülnek még az oszlopokra, amikért naponta akár több fuvarban is érkeznek a kamionok. Többnyire ezek még aznap bele is kerülnek a betonba.

Betonacél-tartócölöpök elszállításra várva.

Betonacél-tartócölöpök elszállításra várva.

A hatalmas méretű oszlopok mellett munkatársaink egyszerűbb betonacél-elemeket is készítenek, melyeket kisebb beton hídelemek előregyártásánál alkalmaznak. Ezeket a termékeket készen kapott tervrajzok alapján készítjük, hajlítással és hegesztéssel. Ez is egy olyan tevékenység, amely CO2 hegesztési tudást igényel.

osszútávú, biztos munkalehetőséget és magas jövedelmet biztosítunk.

Munkatársaink számára hosszútávú, biztos munkalehetőséget és magas jövedelmet biztosítunk.

A hegesztéssel kapcsolatos tevékenységünk harmadik nagy területe a speciális vízkizáró elemek, különleges fugaelemek, armatúrák és zsaluzatok üzemi előregyártása. Ez a tevékenység a legizgalmasabb, és egyben ez igényli a legnagyobb pontosságot, megbízhatóságot. Azoknál, akik erre a területre szeretnének jelentkezni, a CO2 hegesztési tudás mellett a lakatos képesítés megléte komoly előnyt jelent, valamint jól kell tudni alkalmazni a rajzról való olvasás képességét.

Technomatic Kft. egyik németországi telephelye

Speciális vízkizáró elemek és zsaluzatok készítése folyik a Technomatic Kft. egyik németországi telephelyén magyar dolgozókkal.

Ha tevékenységeink felkeltették érdeklődését és szívesen dolgozna egy stabil és átlagon felüli keresetet biztosító külföldi munkahelyen, akkor várjuk jelentkezését. Ne habozzon, legyen Ön is a kiválasztott munkatársaink egyike!

Kattintson ide!