Ez az a kérdés, amire az év 11 hónapjában nem nagyon szoktunk gondolni. Amikor azonban közeleg a Karácsony, a szeretet ünnepe, akkor nagyon is aktuálissá válik.

Ha külföldre indulsz el dolgozni, szinte biztos, pláne az első hónapokban, hogy honvágyad lesz. Hiányozni fog a jól megszokott környezeted, a családod, a barátaid, az addigi életed, amiben felnőttél. Ez az érzés aztán az idő múlásával szépen csillapodik, de a karácsonyi ünnepek közeledtével újra fellángol. Eszedbe jut… és egyre gyakrabban, hogy milyen jó, amikor a karácsonyfa, a nagy ebédlőasztal körül összejön a család, amikor egyik nap az egyik családnál, a másik nap a másiknál, a további napokon újabb rokonoknál, barátoknál töltöd a szabadságod.

Hogyan védekezz a honvágy ellen az ünnepek alatt?

Szerencsésebb esetben megteheted, hogy Karácsonykor hazautazhass. És akkor minden rendben: szeretteiddel, gyermekeiddel, szüleiddel, testvéreiddel és legközelebbi barátaiddal töltheted az év legszebb napjait. Aki nem ilyen szerencsés, annak leginkább csak az a megoldás marad, hogy dolgozzon rengeteget és akkor nem lesz ideje tépelődni.

Bár pontos statisztikákkal nem rendelkezünk, de a tapasztalataink, és a sajtóban olvasott hírek alapján úgy becsülhető, hogy a magyarok többsége külföldön a vendéglátóiparban dolgozik. Síparadicsomban, szállodában, hüttében, éttermekben, különböző konyhákon. Ebben az iparágban a karácsony, az évvége kiemelt szezon, a szabadság, a hazautazás esélytelen.

Hogyan telik a karácsonyi szünet a Technomatic dolgozóinak?

Nálunk a Technomaticnál december vége felé teljesen leállnak az üzemek, december 20.-tól január elejéig szabadságra mennek a kollégák, ilyenkor jóval több időt, akár 3 hetet is eltölthetnek otthon. Ez egyrészt építőipari sajátosság is, hiszen télen kevesebb az építési munka, másrészt jellemző Németországra és Ausztriára, hogy a Karácsony és a Vízkereszt ünnepe közötti időszakban sok helyen szünetel a munkavégzés. Idén a kollégáink ezen a december 18.-val kezdődő héten jönnek haza Magyarországra, és majd csak a január 8-i héten állnak újra munkába. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 3 hetet töltenek családi körben, de akiknek a turnusuk máshogy jön ki, még akár egy teljes héttel meghosszabbíthatják a téli szünetet.

Karácsonyi műsor és ebéd

A Technomatic Kft dolgozói az ország különböző pontjairól érkeztek, és mivel 11 különböző külföldi telephelyen dolgoznak, az év jelentős részében csak azokkal a kollégákkal kerülnek kapcsolatba, akikkel egy üzemben vannak elhelyezve. Szenteste közeledtével ezért arról is gondoskodunk, hogy ilyenkor legyen egy olyan nap, amikor az egész gárda, a teljes magyarországi és külföldi kontingens összejöjjön egy kis ünneplésre, koccintásra, beszélgetésre, ismerkedésre. Egy laza, szórakoztató műsorral egybekötött közös karácsonyi ebéden köszönjük meg munkatársainknak, hogy egész évben keményen dolgoztak.

Ezen az ebéden külön felköszöntjük a jubilánsokat, azaz azokat, akik már 5 – 10 – 15 – 20 éve itt dolgoznak, és ők ez alkalomból jutalmat is kapnak.

A Technomatic munkatársaiként mi mindannyian otthon töltjük az ünnepeket, a családdal, a barátokkal, az otthoni  finomságokkal, honvágy nélkül, mert szerintünk erről szól a Karácsony. Áldott, békés Karácsonyt kívánunk minden kedves dolgozónknak és minden magyar embernek!

Amennyiben Ön is érdeklődik egy jól fizető, és stabil, megbízható, külföldi munkalehetőség iránt, itt tud jelentkezni személyes interjúra!

Kihelyezett állásinterjú Nyíregyházán: 2018. január 17-én!