Az előző cikkünkben már részletesen szóltunk a kezdő lépésekről, a nyelvismeretről, a szakmáról (és arról is, hogy ezek hiányában is lehet persze külföldi álláshoz jutni)… most pedig jöjjenek az igazán nélkülözhetetlen, gyakorlati segítséget nyújtó tanácsok ahhoz, ha eldöntötted: IGEN, külföldön szeretnél dolgozni!

Még itthonról szervezzünk le mindent!

Van, aki csak fogja magát, összepakol, és egy bőrönddel elindul világot látni… nos, az ilyen lehet, hogy egyesek szemében bátor ember. Mi inkább azt mondanánk rá meggondolatlan, felelőtlen és teljesen feleslegesen vállal hatalmas kockázatot. Ma már minden elintézhető, és ami a legfontosabb, le is ellenőrizhető online, az internet segítségével.

Szeretnéd tudni, hogyan? Már mutatjuk is a szükséges lépéseket:

  • Keress munkát a Google segítségével!
  • Készíts jó önéletrajzot! (Így írj egy jó önéletrajzot…)
  • Küldd be az önéletrajzodat az állást hirdetőknek!
  • De előtte nézz utána a neten, keress rá a cég nevére a Google keresőben, és a Facebookon is. Hátha írnak róla, ami számodra hasznos információ lehet. Akiről semmit sem találsz, azt jobb, ha azonnal el is felejted!
  • Figyeld a telefonodat, e-mail fiókodat, hogy keresnek-e. (Ez a tanács elsőre nevetségesnek tűnhet, de mi a Technomaticnál sajnos azt tapasztaltuk, hogy hiába hívunk be egy jó pár jelentkezőt interjúra, ha az e-mailre nem reagál, a telefont nem veszi fel és nem is hív vissza bennünket. )
  • Ha neked kell kiutaznod, akkor keress autóbuszt, vonatot vagy telekocsit, amivel eljuthatsz a célig. Ne sajnáld az időt, mindenhol nézd meg az árakat, és az alapján hozd meg a döntésed.
  • Ha Neked kell magadnak a szállásról gondoskodnod, akkor járj el hasonlóképp! (Azért azt fontos megjegyezni, hogy mi a Technomaticnál a szállást ingyenesen adjuk a dolgozóink számára, úgymond béren kívüli juttatásként, nézd meg ezt a videót a szállásokról: https://www.youtube.com/watch?v=-MeyoWzEk5g )

NE fizessünk előre munkaközvetítőnek!

Tényleg ne!!! Egy komoly cég nem kér pénzt a jelentkezőktől. Aki előre pénzt kér, az szinte 100%, hogy csaló. Pedig szuper állást ígér, ami pont Neked való? Alig akarod elhinni, olyan szerencséd van, hogy van ez a lehetőség? Alig kell valamit előre fizetned? Csaló! Csaló! Csaló!

Örök igazság: ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az: NEM IGAZ!

Munka Ausztriában és Németországban, nyelvtudás nélkül

Optimistán, de mi van, ha…

Készüljünk fel minden eshetőségre, (ahogy a régiek is mondták: Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!) ezért legyen nálunk némi vésztartalék szállásra, hazautazásra. Mert mindig előfordulhat valami olyan, amire nem számítottunk. Idegenben, helyismeret és ismerős nélkül csak magunkra számíthatunk. Pláne ha a nyelvet nem, vagy alig beszéljük. Ez utóbbi esetben érdemes kivinni magunkkal egy olyan nyelvkönyvet, amiben már előre megírt kérdések, párbeszédek vannak, így azt meg tudjuk mutogatni a helyieknek, és így meg tudjuk magunkat értetni velük.

Zárszó

Őszintén hisszük azt, hogy jó lenne, ha nem mennél el. Mindenkinek jobb, ha itthon marad, közel a családjához, és a saját kultúrájában tud boldogulni. De van, amikor menni kell. Ebben az esetben fogadd meg tanácsainkat, légy körültekintő és tájékozódj alaposan, hogy minél olajozottabban menjen minden! Sok sikert!!

Erős, jó fizikumú férfi vagy?

Ha igen, akkor van még egy remek hírünk: mi is tudunk ajánlani számodra munkát, nézd meg aktuális ajánlatainkat, ahonnan minden hónapban 1 teljes hétre haza jöhetsz a családodhoz, és nem is keresel majd rosszul. Hiszen a kezdőbér nyelvtudás és szakma nélkül is meglesz 350 000 – 450 000 Ft nettó között.