A világ szerencsésebbik felén, ha jól végezzük a munkánkat, akkor a megbízások folyamatosan jönni fognak. Ez a mi hitvallásunk, ennek köszönhetjük, hogy ott vagyunk Ausztriában, Németországban és a kontinens legnagyobb építkezési projektjeiben működünk közre, mint beszállítók.

És ezért számunkra is fontos, hogy megbízható, dolgozni tudó és szerető, munkájukra igényes embereket, igazi csapatembereket válasszunk ki kollégának.

Először is szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik jelentkeznek hozzánk, hogy megtisztelnek a bizalmukkal. Az a munka, amelyre jelentkeznek, nem tartozik a világ legkönnyebb munkái közé. Ez tény, mi betonacéllal dolgozunk, ez nem kifejezetten az angol úrikisasszonyok teadélutánjainak elfoglaltsága.  Mi nem szeretünk zsákbamacskát árulni, ezért a jelentkezőknek el is mondjuk a személyes találkozó alkalmával, hogy mire számíthatnak. A német és osztrák partnereink megkövetelik a pontos, precíz és minőségi munkát, és ha dolgozni akarunk nekik, akkor nekünk is meg kell ezt követelnünk a munkavállalóinktól.

Az önéletrajzok elolvasása  fontos döntés

Az önéletrajzokat alaposan átolvassuk, próbáljuk leszűrni belőlük, hogy a jelentkező meg fog-e felelni a feltételeknek.  Milyen végzettséggel rendelkezik, dolgozott-e már azelőtt valahol és ha igen, akkor hol, van-e megfelelő korábbi munkatapasztalata vagy olyan extra szaktudása (pl. darukezelői vizsga vagy targoncavezetői képestés), amit az új munkahelyen is tud hasznosítani. Azokat a jelölteket, akik az önéletrajzuk alapján nagy valószínűséggel megfelelnének, azokat egy személyes interjúra hívjuk be.

Így készüljön fel az interjúra!

Az elmúlt 20 év során volt rá alkalmunk, hogy jó pár önéletrajzot elolvassunk és a jelentkezőkkel személyes interjút bonyolítsunk. Hadd adjunk pár jó tanácsot, mire érdemes odafigyelni, ha álláshirdetésre jelentkezik.

Ha megfogadja tanácsainkat, a későbbiekben sikeresen jelentkezhet Ön is bármilyen állásra!

1.       A pontosság a királyok erénye

Egy állásinterjú esetén az első és az egyik legfontosabb dolog, hogy ne késsünk el! Sokat árul el rólunk, hogy mennyire vagyunk pontosak. Inkább induljunk el előbb 15 perccel, és inkább várjunk egy kicsit a helyszínen, de ne késsünk. Ha valaki még az állásinterjúról is elkésik, az nehezen hiteti el magáról, hogy a munkahelyéről sem fog késni. Gondoljon erre!

2.       Tervezze meg az utat!

Fontos, hogy nézze meg előző nap, hogy hová kell mennie, tervezze meg utazását. Így az időt is jobban be tudja osztani és a keresgéléssel sem kell foglalkoznia. Az sem egy utolsó szempont, hogy így nem fog eltévedni és kétségbeesve az utolsó pillanatban telefonálni, hogy pontosan hová is kell menni. Sajnos volt már példa ilyesmire is korábban, de azt talán senkinek nem kell külön ecsetelni, hogy ez sem túl jó belépő az első alkalomra.

3.       Legyen gondja az öltözékre!

Ha Ön egy állásinterjúra készül, fontos, hogy legyen ápolt és rendezett a ruhája. Természetesen Önnek nem egy Anna-bálba kell készülnie, nem kell frakkot vagy szmokingot felvennie, de egy tiszta és vasalt ing, egy rendes nadrág és cipő (lehetőleg ne sportcipő) jó benyomást fog kelteni viselőjéről. Ön azt mondja, hogy nem ért a ruhákhoz? Kérje meg feleségét, barátnőjét, vagy a család bármelyik hölgy tagját, hogy segítsen! Ha öltözködésről van szó, biztosan számíthat a nők ez irányú „szakértelmére”.

4.       Figyeljen az ápolt megjelenésre!

Ha szeretné Ön elnyerni az állást, szintén sokat számíthat az ápolt külső és ha határozott, magabiztos ember benyomását kelti. Itt sem kell hatalmas dolgokra gondolnia, de legyen megborotválkozva és megmosdva – ez nem kérdés! Az interjú előtti héten ha elmegy egy fodrászhoz, az tökéletes.  A talpraesettség minden munkahelyen fontos, de különösen igaz ez a külföldi munkahelyekre, hiszen ott az idegen környezettel is meg kell tudjon küzdeni. Emellett az is egy rendkvül jó ajánlólevél, ha érdeklődést mutat az állás iránt. Legyenek tehát kérdései a munkáról! A legjobb ha ezeket már előre összeszedi magának, és aztán az interjú során a megfelelő pillanatban felteszi őket.

5.       Emelje ki erősségeit!

Aki volt már állásinterjún, az tudja, hogy szinte 100% biztos, hogy meg fogják kérdezni: mik az erősségei?!  Érdemes felvállalni, és kidomborítani az erősségeinket (pl. pontosság, megbízhatóság, csapatszellem, rugalmasság, stb…) és a korábbi munkahelyeinken elért eredményeinket (pl. a jó munkavégzésért kapott elismerést, prémiumot, stb…) , de ismerjük el a gyengeségeinket. Persze ez utóbbit is érdemes úgy tálalni, hogy tisztában vagyunk a hibáinkkal, de teszünk is ellenük, küzdünk velük.

Az interjú után

Az interjút követően a munkatársainknak ki kell választaniuk azokat, akiknek azonnal munkát tudunk adni (ők jellemzően az interjút követő egy-két héten belül már készülhetnek is az indulásra), és azokat is, akiknek ugyan most sajnos nem tudunk munkát adni (mert a létszám már betelt), de akikre egyébként a képességei és a bemutatkozása alapján egyértelműen számítanánk.  Üresedések is vannak ugyanis. Tehát erre is lehet számítani.

 

Még egyszer köszönjük a sok jelentkezést és a türelmet, és reméljük jó tanácsainknak hasznát veszik akár nálunk, akár más munkahelyre jelentkezve.

A mi aktuális ajánlataink itt tekinthetőek meg >