Folyamatosan növekszik a külföldön (például Németországban vagy Ausztriában) munkát vállaló magyar, fizikai dolgozók száma. A legfrissebb adatok szerint akár 600 ezer honfitársunk is élhet, dolgozhat más európai országokban – akik egy része olyan helyzetben van, hogy nyelvtudás nélkül is tud dolgozni vonzó fizetésért cserébe.

Mivel ma már az unión belüli munkavállalás nem jár olyan sok adminisztrációs kötelezettséggel, mintha például az USA-ba vagy más tengerentúli országba költöznénk, ezért sokan megfeledkeznek arról (vagy eleve nem is tudnak róla), hogy kinek és hol kell szólniuk, ha elhagyják az országot. Pedig az elmulasztott bejelentés akár több százezres bírság kiszabásával is járhat.

Munkavállalás Európai Uniós tagállamban

Ha EU tagországban vállalunk munkát, akkor közösségi rendelet alapján kizárólag a munkavállalás országában fizethetünk társadalombiztosítási járulékot. Annak érdekében, hogy az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamában dolgozó személy itthon mentesüljön a járadékfizetési kötelezettség alól (illetve, hogy elkerülje a kettős járulékfizetést), bejelentést kell tennie az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál (OEP).
Fontos tudni: aki ezáltal egy másik EU-tagországban biztosított lesz, és itthon nem rendelkezik állandó lakhellyel, az hazalátogatásakor csak sürgősségi ellátásokra lesz jogosult.

A jogosultságot az illetékes országban kiállított Európai Egészségbiztosítási Kártyával tudja igazolni. Ugyanakkor, ha még rendelkezik állandó lakhellyel itthon a külföldön dolgozó személy, akkor a külföldi biztosító által kiállított igazolás alapján itthon is teljes körű egészségügyi ellátásra jogosult.

Érdemes azonban szem előtt tartani azt, hogy az adóhatóság az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságának tisztázásával kapcsolatos eljárás során a magyarországi lakcímünkre fogja küldeni a “felszólító levelet”, amelyet akkor is kézbesítettnek fognak tekinteni, ha “nem kereste” jelzéssel érkezik vissza a hivatalhoz.

Hogyan kerülhetjük el ezt a bejelentési procedúrát?

Sehogyan, kivéve, ha kiküldetésben vállalunk külföldön munkát, azaz egy olyan cégnél dolgozunk, ahol bejelentett magyar munkahelyet biztosítanak, és maga a munkahely küld ki minket dolgozni külföldre. Ez a tuti megoldás, ugyanis ebben az esetben a járadékfizetést a munkaadó vállalat itthon elvégzi, a munkavállalónak pedig nincsen semmilyen teendője.

Nálunk, a Technomaticnál a külföldön dolgozók is nyugodtan alhatnak

Nálunk pontosan így történik, azaz mind a betonacélfeldolgozók, mind a hegesztők, darukezelők és természetesen az üzemvezetők számára is bejelentett magyar munkahelyet biztosítunk. Sőt a külföldön dolgozók az alábbi juttatásokat is megkapják a biztos munkahely és a havi 350-450 000 Ft-os kezdőfizetés mellé.

  • INGYENES és teljesen felszerelt szállás;
  • Rendszeres és magas jövedelem;
  • KÜLFÖLDI BALESET- ÉS BETEGBIZTOSÍTÁS: Önnek nem kell felesleges kockázatot vállalnia a külföldi kint tartózkodás idejére, mivel a Technomatic Kft. kivétel nélkül minden dolgozója számára teljes körű baleset – és betegbiztosítást köt;
  • folyamatos, hosszútávra szóló munkalehetőség;
  • HAVONKÉNTI szabadság: rendszeres havi hazautazás 1 hétre.

Amennyiben érdekli, hogy milyen munkalehetőségek vannak akár nyelvtudás nélkül is az Ön számára, kattintson a megtekintésükhöz>